Bericht departement 2017 1

Op 6 december hebben een aantal studenten meegedaan aan een onderwijsgesprek. Een aantal kwesties is daarbij besproken. Een daarvan is dat communicatie vanuit de opleiding beter kan. Samen met het FUF bestuur en de departementsassessor (Guido Freriks) hebben we bedacht de nieuwsbrief van FUF te gebruiken om jullie op de hoogte te houden. Dit is het eerste bericht vanuit de opleiding.

Als eerste, en meest belangrijke bericht wil ik mededelen dat Menno Lievers het coordinatorschap van de bachelor opleiding heeft overgedragen aan Jesse Mulder. Sander van Werkhoven blijft tutorcoordinator en verdeelt de scriptiebegeleiders dit jaar (zoals ook eerder). Voortaan kun je voor vragen over de opleiding dus bij Jesse terecht!

Opmerkingen over papers schrijven en de voorbereiding daarvan in de opleiding nemen we ter harte. Vanaf volgend jaar zullen academische vaardigheden vanaf blok 1, jaar 1 beter zichtbaar en zichtbaar beter (hopen we) worden aangeboden. Dit jaar experimenteren we daar al mee in het eerste jaar. Ook is er door studenten vanuit de faculteitsraad een onderzoek momenteel gaande met de vraag of studenten voldoende schrijfvaardigheid in het bachelor programma aanleren. We blijven dus alert.

Ook docenten kunnen voortdurend bijleren. We hoorden dat in het verdiepingspakket (tevens minor) de twee niveaus waarop les gegeven wordt, soms tot onvrede leiden in de praktijk. Want hoe doe je dat goed en naar ieders tevredenheid? Samen met de coördinator heb ik besloten een EMP project aan te vragen om ‘differentiatie op cursusniveau’ binnen dit verdiepingspakket aan te pakken. Vanaf volgend academisch jaar hopen we dat we hiermee van start kunnen gaan.

Nieuwe statuten én een nieuw bestuur!

Na een lange en intensieve ALV gisterenavond, heeft onze vereniging niet alleen een nieuw bestuur, maar ook nieuwe statuten aangenomen! Het nieuwe bestuur is het zevenentwintigste bestuur van onze vereniging en bestaat uit:

  • Voorzitter: Wouter van der Lans
  • Secretaris: Ernö Groeneweg
  • Penningmeester: Jelmer Pieter Visser
  • Vicevoorzitter: Joost van der Putten
  • Commissaris Intern: Imke Falkena

De aangenomen statuten zijn te vinden onder ‘Documenten’, bij het kopje Bestuur Van Dijk. Het bestand heet daar ‘Herziene Statuten II’.

Wij van het zevenentwintigste bestuur hebben enorm veel zin in het komend jaar. Als je ons nog niet kent, kom vooral gezellig eens langs in het hok op Drift 21!

Commissie inschrijvingen

De commissieinschrijving is in volle gang! Schrijf je voor dinsdag 29 september in voor de commissies waar je graag onderdeel van wil uitmaken. Benieuwd naar welke commissies er zijn? Kijk snel op de commissielijst!
Ben je enthousiast geworden en wil je je inschrijven? Of zijn er nog wat onduidelijkheden en wil je graag opheldering? Dan kan je terecht bij onze commissaris intern Lars: larsvandermiesen.fuf@gmail.com.

Korting boeken

Good news everybody! Vanaf nu is de verkoop van boeken met korting geopend. Via dit adres kun je voor blok 1 je boeken bestellen met 10% korting op Nederlandse en wel 15% op buitenlandse boeken. Levertijd is 2-4 dagen en bestellen kan tot 21 september. Eerstejaars studenten hoeven nog geen boeken te kopen voor blok één, dus die hoeven er het volgende blok pas bij te zijn.

Studieboekenwebshop